VITORLÁS BÉRLÉS JELENLEG NINCS!!!

Vitorlás bérlés a Balatonon: ízlelje meg a szabadságot!

Legyen az idei nyaralás más! Igény szerint kapitánnyal vagy kormányossal, kérésre étel-ital bekészítéssel, hajón alvási lehetőséggel tesszük lehetővé, hogy Ön és szerettei a Balaton új arcát is megismerhessék. Olyan önfeledt órákat és napokat tölthetnek el a tó lélegzetelállító szépségű víztükrén, melyre a parton pihenőknek nem adatik lehetőség!

Vitorlás bérlés, hajóbérlés a magyar tengeren

Cégünk több éve tevékenykedik a vitorlázás területén. Szántódon találhat meg minket, ahol a kikötőben várjuk a vitorlás bérlés iránt érdeklődő
vendégeinket a magas színvonalon felszerelt vitorlásainkkal.

Hajóbérlés

A vitorlás bérlés különleges kikapcsolódási, nyaralási lehetőséget kínál a hajóbérlés iránt érdeklődőknek. Ismerd meg a Balaton azon oldalát, amelyet a parton pihenők nem láthatnak és tapasztalhatnak! A jól felszerelt hajóink fedélzetén eltöltött idő alatt, egyszerre élvezheted a természet közelségét és az igényes kikötői szolgáltatások nyújtotta kényelmet.

Vitorlás bérlés szolgáltatásunkat Szántód, Balatonföldvár, Siófok, Balatonfüreden és Tihanyban tudod igénybe venni, a megfelelő gyakorlattal rendelkezők számára – akár önállóan is.

Célunk hogy a vitorlázást és a Balatont szerető embereket, tartalmas és élménydús kikapcsolódáshoz juttassuk, magas színvonalon és elfogadható árakon. Szeretnénk ha a vitorlázás nem csak a kiváltságosok kedvtelése lenne, hanem egy mindenki által elérhető tartalmas, akár családi szórakozássá válna a Magyar Tengeren!

Népszerű a balatoni vitorlás bérlés.

Gőzerővel dübörög nyár és ezzel párhuzamosan a vitorlások is ellepik a tavat, vitorlás bérlés Balaton. A magyar tenger reneszánszát éli a turisták, pihenni vágyók körében. A tó pedig elválaszthatatlanul összekapcsolódik a hajózással.
A vitorlázás élményéhez nem szükséges saját hajó, Balaton vitorlás bérlés egy napra, egy hétvégére, de akár egy teljes hétre is. Így aztán, ha barátokkal megyünk, a költségek is megoszlanak és még szállásról sem kell gondoskodnunk.

A vitorlázás mindig is luxus sportnak számított, főként egy saját hajó beszerzési és fenntartási költségei miatt. Habár a válság miatt az idei szezonban minden korábbinál olcsóbban juthatunk kisebb vitorlásokhoz, még így is több százezres költséggel kell számolni ahhoz, hogy egyáltalán kikötőhelyet béreljünk egy saját hajó számára.

Akár mindennap más kikötőben alhatunk
A hajóbérlés Balaton foglalkozó cégek kínálata azonban széles skálán mozog, az egyszerűbb túravitorlásoktól egészen a nagy 37-40 lábas yachtokig. Mindegyikben közös, hogy semmi máshoz nem hasonlítható nyaralási élményt nyújtanak, hiszen akár nagyobb tókerülő túrára is vállalkozhatunk úgy, hogy minden nap más kikötőben alszunk.

A bérelhető vitorlás hajók általában 6-8 személyesek, így családoknak, kisebb baráti társaságoknak is ideális megoldás lehet a hajóbérlés. A szállásra így nem kell költeni, a balatoni vitorláskikötők többségében pedig rendelkezésre áll a szükséges infrastruktúra, mosdók és zuhanyzók, van főzési lehetőség, és természetesen a legtöbb helyen éttermeket is találunk.

Kapitányt is bérelhetünk
A vitorlások bérléséhez a résztvevők legalább egyikének rendelkeznie kell a szükséges hajóvezetői jogosítvánnyal. Ha pedig ilyenünk nincs, már olyan céget is lehet találni, amely hajóvezetőt is biztosít a vitorláshoz, akár több napra is.

Kipróbálná, milyen a Balaton közepéről gyönyörködni a panorámában, élvezni a nyugalmat, vagy izomból húzni a köteleket, és szelni a hullámokat? Akár fél napra is lehet motoros yachtot vagy vitorlás bérlés, és az is megoldható, hogy a bringakör közben kihajózzon! Elmondjuk, hogyan.

A vitorlázás továbbra sem tartozik az olcsó programok közé, viszont felejthetetlen élmény. Ha nincs olyan ismerőse, akihez be tudja könyörögni magát, alapvetően kétféle forgatókönyv létezik, attól függően, hogy kapitánnyal együtt bérelne hajót, vagy ön lesz az, aki a kormánykeréknél áll.

A vitorlás a főnök

Az első verzió esetében rengeteg chartercég szolgáltatásai közül válogathat. Érdemes minél előbb összeszedni a barátokat, és lefoglalni a hajót – a főszezon hétvégéire már nagyjából el is fogytak a bérelhető vitorlások.

A vitorlázás egyáltalán nem olyan, mintha luxusautót bérelne. Ez most lehet, hogy nem hangzik túl meggyőzően, de itt nem ön, hanem a kapitány a főnök, annak ellenére, hogy ön fizet. Ennek pedig egy oka van: a biztonság.

A vitorlás bérlés Balaton persze nemcsak passzív program, részt is lehet venni a hajó vezetésében Az sem mindegy, milyen ruhában érkezik a fedélzetre: ez nem az a terep, ahol a legújabb nyári ruha, és az fedetlen izmos felsőtestek bemutatásra kerülhetnek. A hajón "dekkcipőt" kell viselni, ami lehet egy világos talpú tornacipő is, ami nem csúszik, és nem fogja meg a fedélzetet. Sapkát és hosszú ujjú felsőt érdemes felvenni, mert a vízen sokkal erősebb a nap, a leégés és a napszúrás is sokkal gyorsabban összejöhet, ha pedig a parton hűvös a szél, bent még hidegebb lesz. A naptejet se hagyja a parton, ha azt szeretné, hogy a vitorlázás kellemes emlék maradjon, ne pedig egy fájdalmas leégés kezdete.

És hogy mennyibe kerül mindez? Hétköznap és utószezonban természetesen sokkal kevesebbe.

Bringával a fedélzeten

Arra is van lehetőség, hogy feldobja a balatoni bringakört egy kis pluszprogrammal, ráadásul úgy, hogy közben a biciklikért sem kell aggódni. A balatonfenyvesi BIKE Bringaközpont összefogott a szomszédban megnyílt kikötővel, és így a bringával érkezők is bérelhetnek hajót, akár néhány órára is. Főszezonban a 4 kerékpár szállítására is alkalmas hajó ára 65 ezer forint egy napra a hétköznapokon, és 78 ezer a hétvégéken, utószezonban ugyanezért 50 ezer, illetve 60 ezer forintot kell fizetni.
A bringákért sem kell aggódni Galéria: Vitorlázás, hajóbérlés a BalatononFotó: Bike Balaton

Ha csak néhány órát tud erre szánni, akkor minden megkezdett óra/10 ezer forint áron lehet relaxálni a vízen, mielőtt folytatja a bringázást. A fedélzeten maximálisan 11 fő tartózkodhat, és a bérleti díj már tartalmazza a kapitány díját és a takarítást is, plusz egy személyautó parkolásának díját a kikötőben.

Természetesen a fenti példáknál lehet olcsóbban és sokkal drágábban is megoldani a hajóbérlést, csak azt szerettük volna megmutatni, hogy egy kis szervezéssel, utánajárással igenis elérhető, és megfizethető ez az élmény. Főleg, ha nem ragaszkodik a főszezonhoz és a hétvégéhez, és nem zavarja, hogy sokadmagával tartózkodik a fedélzeten. Éppen ezért alaposan gondolja át, kikkel akar "összezárva" lenni egy napig, mert a csobbanás nem mindig opció. Nem biztos, hogy ideális program az anyósjelölttel való első találkozásra – összeszokott, rugalmas baráti társaságoknak viszont szuper program.
Ha néhány óra is elég

Ha nem szeretne a szervezéssel foglalkozni akkor a vitorlás bérlés Balaton kell önnek, és néhány óra is elég a vízen, keressen olyan programokat, amelyek része a vitorlázás is! Így minden gond nélkül átadhatja magát a napozásnak, a fürdésnek, nem kell papírokkal és kaucióval bajlódnia. A Bike Balaton például 3 órás naplemente túrákat szervez 30 ezer forintért - és ezért az összegért akár 11 fő is lehet a fedélzeten.

Ha nem akar kapitányt

Szeretné ön vezetni a hajót, de nincs hozzá jogosítványa? Jó hír, hogy a kezdő vitorlástanfolyamokat egy egyhetes intenzív képzés során el lehet végezni a Balaton számos vitorlásklubjában, és olyan opció is van, hogy az elméleti órákra Budapesten kerül sor. Hajózási szabályzat, hajógéptan, vízi közlekedési ismeretek, a vízből történő mentés, nyílt vízi manőverek alkotják többek között a tananyagot.

A sikeres vizsga után a Nemzeti Közlekedési Hatóság állítja ki a nemzetközi vitorlás kishajó vezetői engedélyét, amely világszerte az összes belvízre érvényes, legfeljebb 20 méter hosszú, 12 fő szállítására alkalmas vitorlás kishajóra. A jogosítvány és a vizsga kb. 130 ezer forintba kerül, és érdemes elvégezni egy bérlésre felkészítő tanfolyamot is, amivel biztosabbá teheti a tudását.

Legtöbbet keresett szavaink: vitorlás bérlés, vitorlás, vitorlás bérlés balaton, hajóbérlés balaton, balatoni vitorlázás, hajóbérlés balaton, vitorlás bérlés